January 27, 2021
  
  • Promoting nonviolence and protecting human rights defenders since 1981
  • inga nyheter i denhär listan.

Sweden > Projekt > Mexiko 

Mexiko

Members of Afadem in Mexico City

Mexikoprojektet startade 1998 i Mexico City. Det tog lång tid att få de tillstånd som var nödvändiga för att våra volontärer skulle kunna arbeta lagligt i landet. Till sist, i oktober 2000 fick vi vårt första tillstånd. Immigrationsmyndigheten har sedan dess årligen förnyat tillstånden.

PBI fokuserar på de ekonomiskt och politiskt marginaliserade staterna Guerrero och Oaxaca. Efter en förfrågan från organisationen La voz de los sin voz började PBI i februari 2001 att stödja denna organisation genom preventiv närvaro. Strax därefter satte vi upp ett team i Guerrero och idag har Mexikoprojektet sitt kontor i delstaten som är en av Mexikos fattigaste.

En av organisationerna vi arbetar med idag är AFADEM. Det är en organisation som kräver efter att brott begångna under det "smutsiga kriget" ska utredas.

Teamet i Guerrero besöker även regelbundet konfliktområden, sprider information om hur konflikten utvecklas, för diskussioner med myndigheter och andra aktörer. På förfrågan från lokala organisationer erbjuder Mexikoprojektet studiegrupper i säkerhetsträning.

 

För att engagera dig i Mexikoprojektet, kontakta projektet direkt:

pbimexico(at)remove-this.pbi-mexico.org

Om PBI

PBI är en religiöst och politiskt obunden organisation (en "NGO", non-governmental organisation) med observatörsstatus i FN. PBI arbetar med att stödja arbete för fred och grundläggande mänskliga rättigheter över hela världen.

 

Donera

Donate today

PBI-Sverige, Blixtåsvägen 6, 424 37 ANGERED


International Office, Development House, 56-64 Leonard Street, London EC2A 4LT, U.K. Tel: +44 20 7065 0775
To find your nearest PBI office visit the international contact page