January 27, 2021
  
  • Promoting nonviolence and protecting human rights defenders since 1981
  • inga nyheter i denhär listan.

Sweden > Bli volontär 

Bli volontär

Om du vill engagera dig som volontär så ta kontakt direkt med det projekt som intresserar dig. För Colombiaprojketet finns en kontaktperson i Sverige som nås på colombia(at)remove-this.pbi-sweden.org 

I Sverige finns även ett litet nätverk av personer som är insatta i pbi:s organisation. Är du intresserad av att veta mer om pbi eller att utveckla vårt arbete i Sverige så ta kontakt på info(at)pbi-sweden.org

 

Vill du arbeta som volontär i något av PBIs projekt måste du kunna språket. I Latinamerika gäller spanska. Kan du inte språket tillräckligt bra, finns i vissa fall ändå möjlighet att bli antagen om du förbättrar dina kunskaper innan du börjar arbeta i projektet.

Som volontär får du fickpengar under tiden du är på plats i projektet. PBI betalar för mat, husrum, resor och sjukvårdsförsäkring. Du får även en mindre summa när du kommer hem. Vi strävar efter största möjliga säkerhet för våra volontärer men arbetet i projekten kan innebära risker som du bör överväga.

Varje projekt har sin egen träning som är obligatorisk för alla blivande volontärer. Den sker oftast i Europa eller Nordamerika. Under cirka två veckor går man igenom den praktiska sidan av PBIs arbete genom att diskutera situationer som kan uppstå. Man går även igenom säkerhetsrutiner, icke-våld, beslutsfattande genom konsensus, stress- och konflikthantering liksom information om landet och analys av den politiska situationen.

Om PBI

PBI är en religiöst och politiskt obunden organisation (en "NGO", non-governmental organisation) med observatörsstatus i FN. PBI arbetar med att stödja arbete för fred och grundläggande mänskliga rättigheter över hela världen.

 

Donera

Donate today

PBI-Sverige, Blixtåsvägen 6, 424 37 ANGERED


International Office, Development House, 56-64 Leonard Street, London EC2A 4LT, U.K. Tel: +44 20 7065 0775
To find your nearest PBI office visit the international contact page